Så här går det till att musta sina äpplen

Gör en bokningsförfrågan genom att fylla i en bokningsförfrågan. Ange när du vill komma och ungefär hur mycket frukt du har. När du har fått svar är det bara att börja plocka! Lägg den gärna i papperspåsar, banankartonger eller liknande.  

Lämna sedan din frukt i de numrerade lådorna som finns vid vår självinlämning. I den grå vagnen finns blanketter där du fyller i dina kontaktuppgifter samt numret på den eller de lådor som du lagt din frukt i. På så sätt kan vi hålla reda på vilken frukt som hör till vilken kund.

 

När musten är klar får du ett SMS med instruktion om när det går att hämta den. 

När frukten tvättats, krossats och pressats rinner den goda musten ner i ett uppsamlingskärl. Du kan välja om du vill ha musten pastöriserad eller om du istället vill att vi tappar upp råmusten direkt efter pressningen. Under pastöriseringen värms musten så att eventuella bakterier och mikroorganismer dör samtidigt som den goda smaken behålls. För att säkerställa hållbarheten tappas den sedan upp i bag-in-boxförpackningar.

 

Råmust tappas upp i dina medhavda och väl rengjorda kärl. För att förlänga råmustens hållbarhet kan den frysas, annars håller den några dagar i kylskåpet. Vill du prova att göra cider av dina äpplen så är råmust en bra början.